Archív cikkek

Legalább 43 benzinkút zár be, olyan kevesen tankolnak

Published

on

A MOL és a Shell elkezdi bezárni a nem használt egységeit.

Az alacsony üzemanyagárak ellenére 30-40 százalékkal kevesebbet tankolnak az autósok, ezért 15 benzinkútját bezárja a Shell. A vállalat a nyitva tartó kutak több mint felénél rövidített nyitva tartást alkalmaz. A csökkenés különösen súlyosan érintette az osztrák határ mentén lévő kutakat, ahol akár 80 százalékkal is visszaeshetett a kereslet. Van olyan autópálya melletti benzinkút, ahol egy nap alatt egyetlen autó tankolt – írja az Index.

A MOL május végén tervezi bezárni 28 kútját a meglévő 468-ból, a többi helyen pedig szintén rövidített nyitvatartást vezet be. Orosz András, a MOL kiskereskedelmi igazgatója elismerte, hogy kevesebb emberre lesz szükség a kutak működtetéséhez, de hangsúlyozta, hogy ez egy átmeneti időszak. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj szövetség főtitkára szerint nagyon lassan fog visszaállni a fogyasztás a rendes kerékvágásba, de jelentős drágulás mostanában nem várható.

Az üzemanyagárak eddig meredeken csökkentek. A holtankoljak.hu adatai szerint van olyan kút, ahol már 261 forintért is tankolhatunk egy liter benzint. Azonban szerdától emelkedésnek indul az átlagos benzinár, aznap hat forinttal, 294 forintra növekszik.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version