Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Legalább 43 benzinkút zár be, olyan kevesen tankolnak

Létrehozva:

A MOL és a Shell elkezdi bezárni a nem használt egységeit.

Az alacsony üzemanyagárak ellenére 30-40 százalékkal kevesebbet tankolnak az autósok, ezért 15 benzinkútját bezárja a Shell. A vállalat a nyitva tartó kutak több mint felénél rövidített nyitva tartást alkalmaz. A csökkenés különösen súlyosan érintette az osztrák határ mentén lévő kutakat, ahol akár 80 százalékkal is visszaeshetett a kereslet. Van olyan autópálya melletti benzinkút, ahol egy nap alatt egyetlen autó tankolt – írja az Index.

A MOL május végén tervezi bezárni 28 kútját a meglévő 468-ból, a többi helyen pedig szintén rövidített nyitvatartást vezet be. Orosz András, a MOL kiskereskedelmi igazgatója elismerte, hogy kevesebb emberre lesz szükség a kutak működtetéséhez, de hangsúlyozta, hogy ez egy átmeneti időszak. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj szövetség főtitkára szerint nagyon lassan fog visszaállni a fogyasztás a rendes kerékvágásba, de jelentős drágulás mostanában nem várható.

Az üzemanyagárak eddig meredeken csökkentek. A holtankoljak.hu adatai szerint van olyan kút, ahol már 261 forintért is tankolhatunk egy liter benzint. Azonban szerdától emelkedésnek indul az átlagos benzinár, aznap hat forinttal, 294 forintra növekszik.

Legnépszerűbb cikkeink