Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Bepereli az ATV a Médiatanácsot, mert bírságot kaptak Niedermüller keresztényezése miatt

Létrehozva:

Fotó: Czimmy / Wikipédia

Bíróságra viszi az ügyet az ATV: 100 ezret kellene fizetniük, és egy közleményt is fel kellene olvasniuk a DK-s politikus mondatai miatt.

Megbüntette a Médiatanács az ATV-t A Nap híre című műsor elhíresült, január 23-ai adása miatt. Ez volt az a felvétel, amikor Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a következőket mondta:

„hogyha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, […] akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak, meg azért nők is vannak közöttük […] mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze, hát ebből.”

A Médiatanács kirekesztőnek találta a politikus szavait, amiket a műsorvezető nem ellensúlyozott, és nem is utasított el, ezért 100 ezer forint pénzbírságra, és egy közlemény felolvasására kötelezte a csatornát.

Az ATV nem tartja indokoltnak a büntetést, ezért bíróságon támadják meg a Médiatanács döntését – mondta Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója a Media1-nek. Az ATV éppen tegnap nyert meg egy pert a Magyar Állam ellen az Emberi Jogok Európai Bíróságán.

Legnépszerűbb cikkeink