Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Feloldják a kijárási korlátozást – de csak vidéken

Létrehozva:

Facebook

Budapesten és környékén érvényben marad a korlátozás. Vidéken a strandok is kinyithatnak.

Lezárult a járvány elleni védekezés első szakasza – jelentette be Orbán Viktor a Facebook-oldalán. A kormányfő szerint megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de ezt fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell tenni.

Mivel a fertőzések Budapesten és a környékbeli településeken összpontosulnak – mondta a miniszterelnök –, ezért a fővárosban és környékén életben marad a kijárási korlátozás. Vidéken az üzletek időkorlát nélkül nyitva tarthatnak, és az éttermek, kávézók szabadtéri teraszait is megnyithatják.

A strandok is látogathatóak lesznek, de a 1,5 méteres távolságtartás, és a maszk viselése kötelező lesz az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Arról, hogy a kijárási korlátozás pontosan melyik Budapest környéki települést érinti továbbra is, Orbán nem adott pontos információt, a részleteket holnapra ígérte.

Az Operatív Törzs hivatalos tájékoztatása nem teljesen fedi az Orbán Viktor által elmondottakat. A megbetegedések megyei adatsora alapján az 1,75 millió lakosú Budapest alig valamivel fertőzöttebb (1347 beteg), mint a 417 ezres Fejér megye (269 beteg). Ezzel szemben az 1,22 milliós Pest megye fertőzöttsége (368 beteg) az előbbiek felét sem éri el.

Legnépszerűbb cikkeink