Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Jönnek a burundi derbik és tajvani kosármeccsek a Tippmixen

Létrehozva:

A vírus egyik első áldozata a sport volt – így most szinte kizárólag szokatlan, egzotikus bajnokságokra lehet fogadni a Tippmixen. Bár a fogadási kedv visszaesett, vannak, akik ugyanúgy játszanak, mint a járvány előtt.

A tajvani, tádzsikisztáni és fehérorosz labdarúgó-bajnokságok mérkőzéseire, online darts kupára és asztaliteniszre lehet fogadni a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási játékán, a Tippmixen. Vajon csökkent-e a fogadási kedv úgy, hogy a megszokottnál kevesebb információval bírnak a játékosok az esélyekről? Vajon hányan fogadnak a tádzsikisztáni Kuktos Rudaki–Hudzsand mérkőzés várható eredményére? A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint a játékosok fogadási kedve visszaesett a legnépszerűbb bajnokságok felfüggesztésével, illetve át is rendeződött, hiszen a játékosok a jelenlegi helyzetben egyre inkább az online térben aktívabbak.

Zacher Gábor toxikológus szerint a játékfüggőket mindez nem akadályozza meg szenvedélyük kiélésében: „Azért állnak sorok a lottózók előtt, mert egyszerre ugyan nem lehet bemenni, de a fogadási láz nem csökkent az elmúlt hetekben. Ahol én dolgozom, ott az egyik biztonsági őr ugyanúgy játszik, mint előtte. Nem érdekli, hogy a Real Madrid–Barcelonára, vagy a számára ismeretlen fehérorosz másodosztályra fogad-e. Kérdeztem, hogy tudja-e mondjuk Ivan Szergejevics asztaliteniszezőről, hogy a fonákja vagy a tenyerese erősebb-e, védekező vagy támadó játékot játszik-e, de azt mondta, nem érdekli, mert tippel” – meséli Zacher Gábor, aki szerint nem csak a szerencsejáték-, de az online-függés is komoly gondokat jelent mostanában. „Amikor a világ arról szól, hogy maradj otthon és inkább az interneten tartsd a kapcsolatot, akkor a lövöldözős játékok használata is megnő, nem beszélve az online pókerról és online fogadásokról” – mondja Zacher.

„A világjárvány miatt kialakult helyzetben a megszokotthoz képest jóval szűkösebb sportfogadói kínálat jellemezte a mögöttünk hagyott időszakot” – írta kérdéseinkre a Szerencsejáték Zrt., hozzátéve, hogy a lehetőségekhez mérten mindent megtesznek, hogy a még futó bajnokságokkal bővítsék a műsort. Ilyen – korábban a kínálatban nem szereplő bajnokságok és események – a nicaraguai, a burundi, a tádzsikisztáni labdarúgás, a tajvani kosárlabda vagy baseball. Az asztalitenisz pedig minden korábbinál nagyobb eseményszámmal képviselteti magát.

Rákérdeztünk, hogyan számolják az oddsokat azoknál a sporteseményeknél, amelyek eddig nem voltak a világ figyelmének középpontjában. Válaszuk szerint a nyereményszorzók képzése az oddsmeterek számára is igazi kihívást jelent, amióta megjelentek a kínálatban az új bajnokságok és ligák „de a szakmai rutinjuk mellett segítséget jelent nekik az, hogy rendelkezünk olyan partnerekkel, akik a szükséges további speciális információkat megadják a munkájukhoz. A munkatársaink napi rutinjában az elmúlt időszakban a korábbiaknál hangsúlyosabban kapott helyet a különböző sportportálok, hírügynökségek által közzétett információk monitorozása is.” A bundázás esélye a játékszervező szerint nem nőtt az egzotikus bajnokságok szelvényen való megjelenésével, a megszokottnál, mint írják „a Szerencsejáték Zrt. tagja a nagy nemzeti lottótársaságok által üzemeltetett nemzetközi figyelő rendszernek (GLMS). Ez a rendszer kapcsolatban áll az európai és nemzetközi szövetségekkel (UEFA, FIFA). Minden fogadási rendellenességet, átlagostól eltérő aktivitást monitoroznak.”

Ez a cikk korábban a digitális lapunkban jelent meg, iratkozzon fel rá Ön is!

Legnépszerűbb cikkeink