Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Május elején kezdődhet az online nyelvvizsgázás

Létrehozva:

Kamerákkal figyelnék a vizsgázókat. A felvételizők még időben hozzájutnak a nyelvvizsgával szerezhető többletpontokhoz.

Több tízezer fiatal vár az online nyelvvizsgák indulására – mondta Rozgonyi Zoltán, az Euroexam International vezetője a Magyar Nemzetnek. Rajtuk kívül további három vizsgaközpont kaphat engedélyt az online lebonyolításra: az ITK-Origo, az iTolc és a TIT-iXam. Az év első felében összesen 40-42 ezren próbálkoznak a nyelvvizsga megszerzésével, a járvány nem vetette vissza a forgalmat.

A vizsgázókat és környezetüket egy felügyelő kamerákkal nézné a dolgozat írása közben. A vizsgázóra a laptop kameráján keresztül figyelnének, a környezetet pedig egy okostelefon kameráján keresztül ellenőriznék.„Két hete magam is úgy vizsgáztattam le egy Londonban élő magyar fiatalt, hogy a szóbelijét a Zoom platformon keresztül bonyolítottuk, videós kapcsolatban. Az illető ellenőrzött körülmények között ült egy kamera előtt, a vizsgáról készült felvételt pedig a nyelvvizsgaközpont megőrzi, így az szükség esetén később is visszanézhető, ellenőrizhető” – mondta Németh Sándor, az Euroexam kommunikációs szakértője.

A nyelviskola felmérése szerint tízből kilenc jelentkezőnek van olyan digitális eszköze, amivel az online nyelvvizsgázás nem jelent gondot. A vizsgák után egy-két hetet kell várni az eredményre, így a májusban, júniusban vizsgázók hozzáadhatják a 28, vagy 40 pluszpontot a felvételi pontszámukhoz.

Legnépszerűbb cikkeink