Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán: „Ne feledkezzetek el arról, hogyan kell szépen élni”

Létrehozva:

Május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy – több ország tapasztalatát is figyelembe véve – legyen egy kilábalási, visszatérési terve – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Mária Rádiónak adott interjúban.

A kormányfő a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban úgy számol: május 3-án eléri az ország „a teljes önvédelmi képességet”, és onnantól megengedheti magának, hogy lépésről lépésre megpróbáljon visszatérni a megszokott, normális élet kerékvágásába. „De erről majd május 3-án, 4-én tudok legkorábban beszélni, hamarabb nem, de remélem, hogy akkor már – több ország tapasztalatával felvértezve –

egy higgadt, nyugodt, komolyan vehető tervet tudok bemutatni az országnak”

– mondta az MTI szemléje szerint.

Orbán Viktor hozzátette: az is kérdés, hogy a most

„tüdőlövést” kapott magyar gazdaság

sebei mikor gyógyulnak be. A válaszra különböző iskolák léteznek, ő a mérsékelt irányzathoz tartozik: a bekövetkező visszaesést kisebbnek látja, mint a legtöbben, a visszatérést azonban lassabbnak, mint a legoptimistábbak – közölte.

A miniszterelnök rámutatott, egy keresztény forgatókönyvet alkotott meg, azaz „reménykedj a legjobban, és készülj a legrosszabbra” – nyilatkozta a Mária Rádiónak. „Kell készíteni egy haditervet, hogy mindezt hogyan érjük el. Most ebben a munkában élem a mindennapjaimat” – jelezte.

Arra számít, május 3-ára az ország eléri azt a felkészültségi szintet, amikor kijelenthető: van annyi orvos, ápoló, kórházi ágy és lélegeztetőkészülék, hogy a vírus elszabadulásának esetén is minden koronavírusos beteget fogadni tudnak a kórházakban.

A kormányfő az interjú végén arról beszélt, hogy a magyarok kaptak „egy figyelmeztető jelet”: már éppen kezdtek jól menni a dolgok, belendült a gazdaság, nőttek a bérek, mindenkinek volt munkája, de „kaptunk egy figyelmeztetést, amely arról szólt, hogy jó, jó, persze,

fontos dolog, hogy jól éljetek, de ne feledkezzetek el arról, hogyan kell szépen élni”.

A jó élet ugyanis nem hoz magával automatikusan szép életet – mondta.

Megjegyezte, itt kell keresgélni a most átéltek értelmét: „éljetek a lehetőségekkel, gazdagodjatok, legyen állásotok, több is akár, meg új autótok (…), ez mind fontos, de ne feledkezzetek el arról, hogy ez önmagában nem hoz emelkedett és szép életet, ahhoz erőfeszítést kell tennetek személyesen (…), és bizonyos dolgokról nem feledkezhettek el”. Nem lehet elfeledkezni például egymásról: „azokról az emberekről, akikkel most össze vagytok zárva otthon, és csak akkor lesz szép életetek, hogyha azokkal az emberekkel is szépen tudtok együtt élni, és ezen a pénz nem fog segíteni” – fejtette ki.

Legnépszerűbb cikkeink