Archív cikkek

Megszületett a karantén ikonikus fotója – két pingvin van rajta

Published

on

Kék pingvinek nappali fényben – képünk illsuztráció / Fotó: Wikipedia

Bár a képek tavaly készültek, és a fotós csak most töltötte fel őket Instagram-oldalára, így is az összetartozás és a szeretet jelképe lett a csodálatos pingvinpár.

Imádja a közösségi média és a világháló érzelmes fele Tobias Baumgartner fotóit, amin két kék pingvin (más néven törpe pingvin – Eudyptula minor) összeölelkezve figyeli az éjszakai Melbourne városának fényeit, ahogy táncolnak az óceán vizén. Ahogy a fotós beszámolt róla, nem egy véletlenül elkapott pillanatról van szó.

Baumgartner három éjszakán át figyelte az ausztrál partoknál a madárkolóniát, köztük ezt a két pingvint. Miközben órákon át álldogáltak együtt a sziklán, mondhatni, szárny a szárnyban, és élvezték a kilátást, folyamatosan tisztogatták egymást, és mivel a madarak védelmében a fotós nem használhatott mesterséges világítást, ezért nagy türelemre volt szükség a kép elkészítéséhez.

Munkája közben pedig az egyik pingvinekkel foglalkozó önkéntes mesélte el neki a két madár történetét, akik mindketten megözvegyültek, és most Melbourne és az óceán éjszakai fényében vigasztalják egymást – nem azon az éjszakán viselkedtek így először, sőt később is együtt tértek vissza újra és újra kedvelt sziklájukhoz.

Tobias Baumgartner ezzel az üzenettel indította útjára a képet:

„Ezekben az időkben az igazán szerencsés emberek együtt lehetnek azokkal, akiket a leginkább szeretnek.”

És akkor most nézzék meg a jelenetet, s ha lehet, ne nagyon sírjanak:

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version