Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsony bekérette a budapesti rendőrfőkapitányt, és reagált Orbán bejelentésére is

Létrehozva:

A húsvéti hétvégére hermetikus lezárás nem jöhet szóba a főpolgármester szerint. De minden döntés meghozatalára kész.

Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor délutáni bejelentésére Karácsony Gergely. „Magamhoz kérettem Budapest rendőrfőkapitányát, hogy mutassa be a kijárási korlátozások betartatásával kapcsolatos intézkedési tervét” – írja a főpolgármester. Hozzátette: ha a rendőrség úgy ítéli meg, hogy szigorítani kell a szabályokon, és azokat be is tudja tartatni, a döntést azonnal meghozza.


A főpolgármester hangsúlyozta: Budapest minden más településtől különbözik, a hermetikus lezárás nem lehet alternatíva, és hogy ezen a húsvéton azzal teszünk a legtöbbet szeretteinkért, ha nem látogatjuk meg őket.

Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtökön este úgy nyilatkozott, hogy a központi szabályozástól a piacok és a közparkok esetében eltérhetnek, vagyis ebben van mozgásterük, legalábbiy a miniszterelnök mai bejelentése alapján.

„A rendelet még nem jelent meg, így egyszerre kaptunk felelősséget és nem kaptunk hozzá iránymutatást”

– fogalmazott a polgármester.

Hogy miként készülnek más települések és városok önkormányzatai a húsvéti tolongás elkerülésére, arról lapunk összeállításában tájékozódhat:

Itt a húsvét: bekeményítenek az önkormányzatok

Az önkormányzatok mindent megtesznek azért, hogy húsvétkor senki se induljon el kirándulni, ezért országszerte fontos korlátozásokat hoztak. Több önkormányzat is úgy döntött, hogy elejét kell venni a most nem kívánatos turisták áradatának, ezért a város és a kirándulni vágyók egészségének érdekében legkésőbb holnaptól több helyen is szigorítások lépnek életbe.

 

Legnépszerűbb cikkeink