Archív cikkek

Itt a húsvét: bekeményítenek az önkormányzatok

Published

on

Az önkormányzatok mindent megtesznek azért, hogy húsvétkor senki se induljon el kirándulni, ezért országszerte fontos korlátozásokat hoztak.

Több önkormányzat is úgy döntött, hogy elejét kell venni a most nem kívánatos turisták áradatának, ezért a város és a kirándulni vágyók egészségének érdekében legkésőbb holnaptól több helyen is szigorítások lépnek életbe.

  • Balatonfüred: lezárják a város 71-es főút alatti összes nagy parkolóját, nem lehet majd megállni a Huray utcai és a Borsos Miklós utcai parkolóban, a két nagy strand parkolójában és a Zákonyi úti mélygarázsban. Lezárják a város két nagy strandját is, így azokat a hosszú hétvégén nem lehet majd látogatni.
  • Balatonalmádi: péntektől lezárják a Szent Erzsébet ligetet, az Óvári kilátót és környezetét, a főtéren található szökőkút előtti teret és parkolót, a Pannónia Kulturális Központ parkolóját, a strandok parkolóit, a játszótereket és a kültéri fitneszparkokat. Aki megszegi a szabályt, az 10 ezertől 200 ezer forintig terjedő bírságot fizet.
  • Keszthely: kordonokkal lezárják a Balaton-partot, a rendőrség ellenőrzi, hogy megszegi-e valaki a lezárást. A helyieket is kérik, hogy most ne sétáljanak a Balaton-parton.
  • Visegrád: a város belterületén kizárólag az engedéllyel rendelkező helyiek vagy a városban dolgozók parkolhatnak, a 11-es főútba torkolló belterületi utak egyirányúak lesznek, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel egyeztetve pedig lezárják a turistaforgalom elől a Fellegvárba vezető Panoráma utat. Az átmenő forgalom a 11-es főúton haladhat Esztergom és Budapest között, a főúton útbaigazító táblákat helyeznek ki. A lakosságvédelmi intézkedés holnap 8 órakor lép életbe.
  • Zebegény: „Maradj otthon húsvétkor! Ezt kéri a Dunakanyar!” A felhívást közösen jegyzi Dobogókő, Dunabogdány, Dömös, Esztergom, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Surány, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Zebegény, Vác és Visegrád.
  • Szentendre: az ünnepekre elrendelték a belváros részleges lezárását.
  • Kecskemét: átmenetileg lezárják a Benkó Zoltán Szabadidőközpontot, az arborétumot és a Szent Hubertus Parkerdőt, közismert nevén a Nyíri erdőt

Az elmúlt napokban Tihany polgármestere, majd Hollókő, Szentendre, Tokaj és Velence vezetői is kérték a húsvéti ünnepekhez közeledve, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak el a népszerű kirándulóhelyekre. A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége pedig arra kéri a megye aktív horgászait, hogy szüneteltessék a pecázást.

Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentésében különleges jogot adott a polgármesterek kezébe: hétfő éjfélig speciális, akár szigorúbb szabályokat is lefektethetnek a saját településükön.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version