Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Fújtak a mesés béreknek, keseregnek a német futballbírók

Létrehozva:

Fotó:chiraphat phaungmala / Pixabay

A profi labdarúgó játékvezetőket is fenyegeti a koronavírus-járvány miatt kialakult pénzügyi nehézség. Sokaknak a teljes  bevételük kiesik ebben az időszakban. Keseregnek a Bundesliga-bírók, de nem fognak azért éhen halni.

A játékvezetők nagy pénzektől esnek el, ugyanis a német labdarúgó-bajnokságokon meccsenként 5000 euró, azaz körülbelül 1 millió 700 ezer forint körüli bér üti a markukat.

– A Bundesligában dolgozó játékvezetők a jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint hetente egy-két napon vállalhatnak más munkát, de akik nemzetközi meccseken is bíráskodnak, azok a játékvezetés mellett mással nem foglalkoznak – nyilatkozta Knut Kircher korábbi bíró.

A profi bírók esetében a bevételük jelentős része kiesik most, mivel az európai kupasorozatok szintén szünetelnek. A bírók ezért csak az egy szezonra szóló fix fizetést kapják meg, amelyet öt részletben utalnak át nekik. Utóbbi összeg egy olyan német játékvezető esetén, aki nemzetközi összecsapásokon is bíráskodik, nagyjából 80 ezer eurót jelent.

– Kevés bírónak rugalmas a szerződése a munkáltatójukkal, és emiatt most többet dolgozhatnak a rendelkezésükre álló idő miatt – mondta Kircher.

Legnépszerűbb cikkeink