Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsony Gergely még egy hónap korlátozást kér a kormánytól

Létrehozva:

A korlátozások fenntartását kérik az önkormányzatok a kormánytól, de felőlük akár a szigorítás is elképzelhető. Döntés egyelőre nincs. 

A kormányülés szünetében sajtótájékoztatót tartott a Karmelita kolostorban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke, és Karácsony Gergely főpolgármester. Gulyás arról beszélt, hogy még hónapokig kell együtt élnünk a korlátozásokkal, az önkormányzati vezetők konstruktív javaslatokat tettek a kormányülésen.

Karácsony Gergely szerint még egy hónapig fent kell tartani a kijárási korlátozásokat, ezt javasolták a kormánynak. Döntés egyelőre nincs. És napokon belül döntés születhet az összes magyarországi idősotthon leteszteléséről is. Az embereknek azt javasolta, a húsvét és a jó idő dacára maradjanak otthon.

Szita Károly arról beszélt, a lakosság körében lazul a fegyelem, kirajzottak, úgy látja, minden önkormányzatban módosítani kell a költségvetést. A korlátozások szigorítását sem tartja elképzelhetetlennek. A kormánynak sok mindent ajánlottak, többek közt az időseknek fenntartott vásárlási sáv módosítását is, és úgy látta, a kormány ezeket nem utasítja el.

Legnépszerűbb cikkeink