Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Operatív Törzs: Budapest gócponttá válhat

Létrehozva:

A hétfő gyásznap volt, a legtöbb azonosított fertőzött és a legtöbb hatósági karantén is a fővárosban, illetve Pest megyében van ‒ hangzott el az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján.

Müller Cecília országos tisztifőorvos egyebek mellett elmondta: a magyar halálozási arányokat nem lehet összehasonlítani a többi országéval, mivel mindenhol eltérő protokoll szerint határozzák meg, ki számít a járvány áldozatának. Ettől függetlenül megjegyezte: ha az országok lakosságaira vetítik az elhunytak számát, akkor Magyarország a járvánnyal érintett államok alsó, tehát legszerencsésebb harmadában van.

Müller Cecília ismét felhívta a figyelmet a szociális intézmények dolgozóinak, fenntartóinak felelősségére, s kérte a szigorított korlátozások fokozott betartását.

A tisztifőorvos gyászos napnak nevezte a hétfőt. Az elmúlt 24 órában ugyanis 9-en haltak meg, így már 47 embert tartanak számon, akik a koronavírussal összefüggésben haltak meg. Emellett 817-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a legtöbb megbetegedés a fővárosban és környékén tapasztalható, így könnyen gócponttá alakulhat Budapest és Pest megye. Ismét felhívta a figyelmet a kijárási korlátozás szabályainak betartására. Kiss Róbert rendőralezredes közölte: az ingyenessé tett parkolástól függetlenül bírságolják azokat, akik a KRESZ-szabályokat megszegve, tiltott helyen hagyják a kocsijukat.

 

Legnépszerűbb cikkeink