Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Verekedni kezdett, mert az időseknek fenntartott idősávban akart vásárolni

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

Gyorsított eljárásban ítélték el azt a 30 éves újpesti hajléktalan férfit, aki a nyugdíjasoknak fenntartott idősávban sört és chipset akart vásárolni, s amikor a boltban nem szolgálták ki, többször arcul ütötte az egyik idős vásárlót és az eladót is.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a férfi március 29-én a 65 év felettieknek fenntartott, délelőtt 9 és 12 óra közötti élelmiszerbolt-látogatási idősávban sört és chipset akart vásárolni egy újpesti kisboltban.

Az eladó figyelmeztette őt arra, hogy délelőtt nem vásárolhat, és nem engedte azt sem, hogy a férfi a kiválasztott terméket kifizesse, aki erre szitkozódni kezdett. Ezt meghallotta egy, a boltba belépő idős ember, aki kérdőre vonta a káromkodót, mire az a nyugdíjast háromszor arcul ütötte és közben a polcokról több terméket a földre sodort.

Az eladó ekkor a megtámadott vásárló segítségére sietett, amire a dühös férfi úgy megütötte őt az arcán, hogy nekiesett az egyik polcnak. Ekkor több vevő lefogta a magáról megfeledkező férfit és kivitték az üzletből.

A kerületi bíróság a büntetett előéletű vádlottat – távmeghallgatás útján – 90 nap elzárásra ítélte. Ez jogerős lett és végrehajthatóvá vált.

 

Legnépszerűbb cikkeink