Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Lerobbant Fordtól tucatnyi ingatlanvagyonig

Létrehozva:

Bevallották vagyoni helyzetüket a budapesti polgármesterek. Megnéztük a Fővárosi Közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozatát.

Kikerültek a főváros oldalára a közgyűlési tagok vagyonnyilatkozatai. E szerint Karácsony Gergely főpolgármester egy budapesti 115 négyzetméteres ház felével rendelkezik. Dorosz Dávid alpolgármesternek nincs a tulajdonában ingatlan, csak egy 2007-es Ford Focus, amit három éve kapott ajándékba. Van azonban 3,35 millió forint spórolt pénze és 13,9 millió forint bankbetétje, továbbá 220 ezer forint hitele. Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettesnek a XIII. kerületben vannak ingatlanai. 2019-ben vett egy Ford Mondeo Kombit. Van 8,6 millió forint bankbetétje.

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek egy 128 nm-es salgótarjáni lakása van, amit 1994-ben vásárolt, Budapesten pedig a XX. kerületben egy 74 nm+erkélyes lakásban van tulajdonrésze 2017-től.

Gajda Péter kispesti polgármesternek négy ingatlana van különböző tulajdoni hányadban, legutoljára, 2018-ban a XIX. kerületben vett egy 43 nm-es lakást. 2014 óta van egy Audi A3-asa, 5,5 millió forint értékben vett Prémium Magyar Államkötvényt. És van 77 844 eurónyi bankbetéte, amely 26 millió forintot ér jelenleg. Viszont tartozik 30 millió forinttal magánszemélyeknek.

Horváth Csaba zuglói polgármesternek nincs autója, viszont van 149,5 millió forint követelése. A Pesti Hírlap kérdésére elmondta, ezek családi, baráti követelések. Mint mondja, ennek alapja, hogy több ingatlant eladott korábban.

László Imre újbudai DK-s polgármester egy 2016-ban vett Mercedes E220d-vel jár, ő 3,7 milliónyi Prémium Magyar Állampapírral rendelkezik, és a DK-s pártalapítványnak két tanulmányt összesen 750 ezer forintért írt meg.

Pikó András józsefvárosi polgármester egy kerületi 135 nm-es lakás tulajdonosa felerészben 2003 óta, de Gyulán is örökölt egy 120 nm-es lakóházat negyedrészben. Neki 26 ezer eurós NN Euro Alapban tárolt értékpapírvagyona van.

A legvagyonosabb Tüttő Kata 14 ingatlant tud felsorolni, földjeit 2010-ben vette. Három lakásban tulajdonos különböző arányban, mégis csak egy 2005-ben vásárolt Suzuki Swifttel jár.

Az V. kerületi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter a leggazdagabb fővárosi politikusok közé tartozik. 18 ingatlant tüntetett fel, a politikus tavaly bakonybéli birtokaihoz új legelőt, erdőt és rétet vásárolt, de van 57 millió forint megtakarítása is.

Láng Zsolt, a Fidesz közgyűlési frakcióvezetője korábban II. kerületi polgármester volt. Bevallása szerint négy ingatlannal rendelkezik, de övé felerészben egy soltvadkerti üdülő is. Van egy robogója, ékszerek, porcelánok és festmények, továbbá 46,5 millió forintnyi megtakarítása is.

DD

Legnépszerűbb cikkeink