Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Buszok vitték el a határon tiltakozókat az éjjel

Létrehozva:

Háromszázan tüntettek Kelebiánál.

Minden tüntetőt buszra tereltek a szerb hatóságok péntekre virradó éjjel, akik egy napon át demonstráltak a tompai és a szomszédos kelebiai határnál. A nagyjából háromszáz felnőtt és gyerek békésen tüntetett, tábláikra azt írták, hogy „A gyerekeink jobbat érdemelnek” és „Menekültek vagyunk, nem bűnözők!”. A tüntetők a szabad ég alatt terveztek éjszakázni.

A tiltakozókat szerb befogadótáborokba szállították. Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter szerint azt az álhírt terjesztette el valaki, hogy meg fogják nyitni a magyar határt, feltételezhetően ezért keltek többen útra családjukkal.

A demonstrációt állítólag a Facebookon szervezték.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön délután, az első nagyobb csoportok megjelenése után lezárta a tompai határátkelőt.

December végén a migrációs nyomás fokozódásáról számolt be a kormány. A belépésre várakozók és a határsértéssel kísérletezők a veszélyes, hegyvidéki horvát-boszniai határ helyett próbálkoznak Magyarországon. Aki egy héten több kísérletet is tesz a bejutásra, azt többször is rögzítik a statisztikában, ez is magyarázat a növekvő számokra.

PH

Legnépszerűbb cikkeink