Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kilép az MSZP-ből Őrsi Gergely

Létrehozva:

Hogy pontosan mikor lép ki az MSZP-ből, az csak részletkérdés, a döntést már meghozta Őrsi Gergely – közölte a 24.hu-nak adott interjújában a II. kerület polgármestere, akit a június 9-i választáson csaknem 70 százalékot elérve, óriási fölénnyel választottak újra.

A politikus már tavaly utalt rá, hogy tervezgeti a kilépését, szinte mindennap gondol erre, most pedig a 24.hu-nak elárulta: „igazából már meghoztam ezt a döntést, hogy nem feltétlenül szeretnék a párt tagja lenni”. Hozzátette: szerinte nem fogja meglepni a pártját a döntés. Arra a kérdésre, hogy függetlenként folytatja-e majd, azt felelte:

Más pártba biztosan nem lépek be. Ez nem egy konkrét párttal szembeni kritika, tényleg nem hiszem, hogy önkormányzati szinten pártpolitikának van helye, és van értelme.

Őrsi arról is beszélt, hogy amikor a kormányoldal meghozta azt a szabályt, hogy a polgármesterek helyett pártlisták alapján áll össze a fővárosi közgyűlés, akkor tapasztalatai szerint minden párt elkezdett alkudozni, ami elkeserítette. Arra a felvetésre pedig, miszerint Molnár Zsolt pártigazgató szerint „az MSZP élt és élni fog”, Őrsi úgy reagált:

Én tényleg jó egészséget kívánok nekik ehhez, de ebben nem szeretnék részt venni.

(Kiemelt kép: Őrsi Gergely II. polgármester/masodikkerlet.hu)

Legnépszerűbb cikkeink