Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Budapestet a világ legjobb városai közé választották!

Létrehozva:

Dubajt megelőzve választották Budapestet a világ legjobb városai közé.

Elképesztő elismerést kapott Budapest, a nemzetközi szinten is ismert utazási magazin, a TimeOut összeállításában a világ legjobb városainak rangsorában a huszonhatodik helyen végzett – írja a Lelépő. A Timeout minden évben elkészíti a világ városainak rangsorát a városlakók és turisztikai szakértők véleményére alapozva.

Budapest megelőzte Dubajt

A huszonhatodik helyet szerezte meg a magyar főváros az ötvenes világ ranglistán, olyan városokat megelőzve mint Peking, Dubaj, Montreal vagy Sydney. Az első helyen New York, végzett, második Fokváros lett, a bronzérmesnek, azaz a világ harmadik legjobb városának pedig Berlint választották. A teljes lista ide kattintva érhető el.

A TimeOut magazin ajánlójában úgy fogalmaz,hogy Budapest Európa legszebb fővárosa. A Duna két oldalán fekszik, elegáns hidakkal és kiváló tömegközlekedéssel összekötve. Általában biztonságos hely a bulizásra, a nők számára is – írja a lap.  Kiemelik a kerékpárutak számát, és az építészeti kincseket is. Budapest egyedülálló látványosságaként emlegetik a gyógyfürdőket, de Michelin-csillagos éttermek ajánlásával a magyar fővárost felhelyezik a gasztronómia élvonalának világtérképére is. Kihagyhatatlan látnivalónak tartják a Liget Projekt keretében megvalósult Magyar Zene Házát is.

Budapesten is lesz mini-Dubaj?

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy a támogatja a mini-Dubaj beruházását, de jó lenne tudni, hogy tulajdonképpen mit is építenek, mert az eddig még nem derült ki.  A főpolgármester szerint a Rákosrendezőre tervezett mini- Dunaj megállapodásban több a kérdés, mint a válasz. Bár a tervezet több közérdekű beruházást tartalmaz, melyeket a főváros üdvözöl, a beruházó cserébe óriási, százmilliárdos értékű területet és adókedvezményeket kap. Azonban csak a beruházás volumene került megjelölésre, a tartalmát nem sikerült tisztázni. Karácsony szeretné, hogy az érintett kerületek legyenek együttműködő a fejlesztővel az új projekt megvalósítása során. Továbbá, reményét fejezte ki, hogy hosszú tárgyalások lesznek a fejlesztés céljáról és az építészet esztétikai jellegéről.

A megfizethető Budapest

Ahogy arról beszámoltunk, az európai karácsonyi vásárok legjobbjai között tartják számon a budapestit, különleges miliője, a megfizethetőség, a forralt bort és a finom sütemények miatt. A jelentés a dobogóra felkerülő Budapestről a belváros különleges miliőjét, a forralt bort és a finom süteményeket emeli ki. A vásár szervezői számára kiemelt prioritás, hogy a magyar gasztrokultúrának az ünnepkörhöz kapcsolódó fogásait szolgálják fel.  3 deci klasszikus forralt bor ára is 1350 és 1650 forint között mozgott a karácsonyi vásárban a Telex beszámolója szerint.  Az áfonyás ízű forralt borért 2000 forintot számoltak. A tea ára egy ezres, a forró csoki kezdő ára 1400 forint, a puncsé pedig 1500. A kolbászos-hagymás Ungarische special lángos 6500 forintba került, míg a lilahagymás-baconös Budapest és az erős paprikás Betyár névre hllgató lángos 4500 forintba. A grill hot dogot közel 8000 forintért,a  töltött káposztát (2×20 dkg gombóc) 5500 forintért, a kenyérlángost 4500 forintért árulták.

(Kiemelt képünkön: A Magyar Zene Házának épülete a budapesti Városligetben, 2022. február 13-án. Fotó: Karancsi Rudolf)

Legnépszerűbb cikkeink