Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Geszti Péter miatt játszódik A miniszter félrelép pont az Astoriában

Létrehozva:

Geszti Péter is bekerült a Miniszter félrelép stábjába, emlékeznek vissza a készítők.

Közös interjút adott Dobó Kata, Koltai Róbert és Kern András – a beszélgetés témája A miniszter félrelép, és talán sokakat meglephet, hogy a sikerfilm kapcsán Geszti Péter is szóba került. Kevesen tudják, hogy az 1997-es vígjátéknak nemcsak a zenéjében, hanem a forgatókönyv elkészítésében is közreműködött a rapper-műsorvezető, és az egyik ötletének nagy hatása volt az elkészült filmre.

Az nlc.hu interjújában Kern András arról beszél, hogyan választották ki, hogy melyik budapesti hotelben játszódjon a félrelépő miniszter története. Ezzel kapcsolatban mondja a következőket:

„az Astoriának akkoriban komoly rangja volt, és egy olyan szálloda kellett, amiről el tudjuk képzelni, hogy egy miniszter ott venne ki szobát, és az emberek is ismerik, hallottak már róla.”

Ezt korrigálja vagy egészíti ki Koltai Róbert a következőkkel:

„a »Nem hisztéria, Astoria« poén miatt választottuk.”

Erre Kern András megjegyzi, hogy ezt a poént Geszti Péter írta, amire Koltai Róbert a következőket mondja:

„Tényleg. Vajna kivitte magához Gesztit Amerikába, hogy írjon gegeket a filmhez, és ez volt az, ami végül benne maradt.”

A miniszter félrelép egyébként 1997-ben került a mozikba, és Geszti Péter nemrég pont egy egy évvel korábbi, 1996-os tévéújság-címlapot tett ki az Instagramjára.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Geszti Péter (@geszti.official)

(Kiemelt kép: Geszti Péter Instagramja)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink