Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Az oroszok nem csak nézelődni járnak hazánkba

Létrehozva:

A Rzeczpospolita lengyel lap szerint az orosz turistáknak azért Magyarország az egyik legnépszerűbb úti célja, mert nagyon könnyen lehet kapni schengeni vízumot.

Az oroszok számára a legjobb lehetőség a schengeni vízum megszerzésére Magyarország, Görögország és Olaszország – értékeli az Oroszországi Utazásszervezők Szövetsége (ATOR) a piaci szereplőkkel folytatott konzultációkat követően, írta a Rzeczpospolita lengyel lap.

Az lap szerint ezen országok Oroszországhoz lojálisak, „nincsenek sorok és botok”, így az oroszok számára ezen országokban a legkönnyebb schengeni vízumot szerezni.

A nagykövetségeknél akkreditált orosz utazásszervezőknek nincs gondjuk az automatizált programokkal, vagyis botokkal, amik Magyarország és Görögország vízumközpontjaiba regisztrálnak, ugyanis a nagykövetségek saját korlátokat szabnak számukra.

Ezen túlmenően  az utazásszervezők szerint „Magyarország a szankciók alatt is lojális vízumpolitikát folytat az oroszokkal szemben”. Olaszország is szintén a „könnyű úti célok” közé tartozik, mivel ott az állampolgárok önállóan igényelhetnek vízumot. Így a piaci szereplők nem tapasztalnak bot-aktivitást ezen a területen.

A vízumközpontoknál rendszeres regisztrációs kérelmeket generáló és a szabad helyek elnyerésére szolgáló botokat már a koronavírus-járvány előtt elkezdték használni a vízumpiacon. Az Unió más országaiba való beiratkozás az ilyen programok igénybevétele nélkül nehéz, néha lehetetlen tűnhet – hangsúlyozza a szövetség. A botok legaktívabb felhasználását a franciaországi vízumközpontokban rögzítik.

(Kiemelt kép: Budapest, 2020. március 13. Turisták nézik Budapest panorámáját egy gellérthegyi kilátópontról. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Legnépszerűbb cikkeink