Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Budapesten újra a külföldiek uralják a turizmust

Létrehozva:

A belföldi turisták inkább a Balaton könyéki és a gyógyvizes településeket keresik. 

Kiemelkedő eredményt ért el a turisztikai ágazat júliusban: a belföldi vendégek 1,2 milliós száma meghaladta a tavaly júliusi 1,1 milliót, és az előző havit is, az akkori 460 ezernek két és félszerese lett – közölte hétfőn a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A magyarországi szálláshelyekre

csaknem 1,4 millió vendég érkezett júliusban, akik 4,3 millió vendégéjszakát töltöttek el.

Ebből 1,2 millió belföldi vendég 3,6 millió vendégéjszakán át tartózkodott a belföldi szálláshelyeken.

Az első hét hónap összesített adatai alapján július végéig 4,1 millió vendég 11,3 millió vendégéjszakát töltött el a magyarországi szálláshelyeken, a vendégek 65 százaléka belföldi volt. A szállodák 2,3 millió vendéget és 5,4 millió vendégéjszakát regisztráltak.

Júliusban a Balaton szálláshelyeire 504 ezer vendég érkezett, akik 1,7 millió vendégéjszakát töltöttek el. A belföldi vendégek legkedveltebb települései az eltöltött vendégéjszakák száma szerinti sorrendben Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Zalakaros voltak. A TOP 5 küldőország – szintén a vendégéjszakák száma alapján – Németország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Ausztria volt.

A vidéki szálláshelyekre mintegy 1,4 millió vendég érkezett 2020 júliusában, akik 4,1 millió vendégéjszakát töltöttek el. Vidéken is erőteljes volt a belföldi forgalom, a vendégek 88 százaléka hazai volt. A Balaton-régió mellett – ahol a belföldi vendégéjszaka-szám 42 százaléka realizálódott – népszerűek voltak a Mátra-Bükk, valamint a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza-tó kiemelt térségek is. 

Budapestre júliusban 78 ezer vendég érkezett, ez 236 ezer vendégéjszakát jelentett, Az év hetedik hónapjában 47 ezer külföldi szállt meg Budapesten, ezzel márciust követően ismét magasabb lett a külföldi vendégek száma, mint a belföldieké, ami 31 ezer volt júliusban. 

 

Legnépszerűbb cikkeink