Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kárpátaljára látogatott Karácsony Gergely

Létrehozva:

Budapest főpolgármesterét Babják Zoltán, Beregszász polgármestere hívta meg egy kárpátaljai látogatásra.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere meghívására Kárpátaljára utazott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere pénteken, adta hírül a főpolgármester Facebook-oldalán. Karácsony úgy fogalmazott a bejegyzésben,

„Amikor kiállunk Ukrajna mellett, amikor a háború ügyében világosan, elveinknek és erkölcsi értékrendüknek megfelelően szólunk és cselekszünk, amikor igenis különbséget teszünk áldozat és agresszor között, akkor a kárpátaljai magyarok mellett is kiállunk, akikhez különleges felelősség köt bennünket.”

De hozzátette azt is, Budapest számos, konkrét módon segítette a kárpátaljai magyar közösséget. Egy alkalommal 20 millió forint gyorssegélyt is küldtek, de hasonló értékben műszaki cikkeket és tartós élelmiszereket is biztosítottak. Most pedig, ugyancsak a beregszásziak kérését tljesítve, egy emelőrudas darut és mosógépeket hozott Karácsony.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely – balra – budapesti főpolgármester és Babják Zoltán – jobbra – Beregszász polgármestere Karácsony kárpátaljai látogatása során, 2023. február 3-án. Fotó: Karácsony Gergely, Facebook)

 

Legnépszerűbb cikkeink