Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

16 százalékos béremelést kapnak a kukások

Létrehozva:

Az FKF hulladékgazdálkodási szakterületének fizikai dolgozói, vagyis lényegében a szetmészállítók, és a tevékenységet közvetlenül irányító és támogató dolgozók kaphatják meg a 16 százalékos emelést.

Tizenhat százalékos béremelést kaphatnak január 1-jétől a szemétszállítók, miután a Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió reprezentatív szakszervezeteinek elnökei és a Budapesti Közművek vezérigazgatója aláírták az idei bérmegállapodást.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a bérmegállapodás értelmében az FKF hulladékgazdálkodási szakterületének fizikai dolgozói (a hulladékbegyűjtésben és -szállításban részt vevő munkavállalók, és a tevékenységet közvetlenül irányító és támogató dolgozók) kaphatják meg a 16 százalékos emelést.

Az egyezség fontos elemének nevezték, hogy átalakítják a társaságnál évek óta alkalmazott, az egyes résztevékenységek bérezését rögzítő ösztönző rendszert.

A felek megállapodásának értelmében ez az átalakítás már összhangban van a július 1-jétől induló, a körforgásos gazdaság elveinek megfelelően kialakított új országos hulladékgazdálkodási modellel, valamint a Mol Nyrt. és a Budapesti Közművek által tervezett közös vállalat vízióival is.

(Kiemelt kép: Kidobott karácsonyfákat tesznek a hulladékgyűjtő teherautóba a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. munkatársai a VII. kerületi Rózsák terén 2022. január 10-én. MTI/Balogh Zoltán)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink