Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A mentősök közleményt tettek közzé az elmaradt béremelés miatt

Létrehozva:

Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége egy közleményt tett közzé, amelyben bírálják, hogy a kormány még mindig nem emelte a szakdolgozók bérét, ami miatt egyre kilátástalanabb a helyzetük.

„Tisztességes munkáért tisztességes bért! Erkölcsi megbecsülést, emberi bánásmódot és kevesebb propagandát! Erre van szüksége az egészségügyben dolgozóknak!” – írta a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége szerdai közleményében. A mentősök hangsúlyozták, az egészségügyi szakdolgozók által várt béremelés nem valósult meg januárban.

Részletezték, hogy a döntéshozók által kitűzött cél, a 37 százalékos orvos-szakdolgozói bérarány 21 százalékra csökkent. Megalázónak nevezétk, hogy a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel való konzultáció, az egyeztetések, az érdemi információ szolgáltatása rendre elmarad, az elkeserítő tényekről is csak a sajtóból értesülnek.

A jelenlegi inflációs környezet pedig csak még tovább nehezíti az egészségügyi dolgozók életét, ugyanis a mindennapi költségek fedezése érdekében jelentős túlórával kell számolniuk.

„A mindennapi megélhetés érdekében végzett munkájuk mellett egy dologra nem marad idejük: élni!”

– írták. Megjegyezték hogy ha a döntéshozók célja az, hogy tovább rontsák a jelenleg is elégtelen humánerőforrás helyzetet akkor jó úton haladnak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink