Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Programok gyereknapra

Létrehozva:

Ingyenes gyereknapi rendezvénysorozatra, a Cifra Palota XXL-re hívja a gyerekeket a Müpa vasárnap. A gyermekközönség kedvenc zenekarai mellett Csorba Lóci, Lábas Viki, Vitáris Iván mesehősök bőrébe bújva, a Búgócsiga Zenede, Rutkai Bori Bandája, Laposa Julcsi és zenekara, és a Mörk is gyerekekre hangolt produkcióval érkezik az épületbe és a Duna-parti térre, ahol az egészen apróktól az óvodásokon át a kisiskolásokig mindenki megtalálja a maga programját 10-től 15 óráig.

Mesefilmek és rajzfilmek nézhetők ingyenesen csütörtöktől vasárnapig a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a Filmio.hu-n. A gyereknapi válogatásban Macskássy Gyula teljeskörűen felújított öt rövid mesefilmje és Dargay Attila Az erdő kapitánya című rajzfilmje szerepel.

Csupamozi gyereknap címmel a Puskin mozi is várja a látogatókat május 29-én. Gyerek- és ifjúsági filmeket vetítenek, animációs játszóházat és mozitörténeti körsétát szerveznek, archív moziplakátokat lapozhatnak az érdeklődők és a gépészek segítségével megismerhetik a régi mozis formátumok (Super8 / 16mm / 35mm) múltját. A mozi május 28-án és 29-én távvetítésekkel készül azok számára, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen. A távmoziban a Mágikus állatok iskolája című kalandfilm, valamint a Bachmann tanár úr és az osztálya című dokumentumfilm lesz látható.

Díjmentesen utazhatnak a gyerekek 18 éves korig a Gyermekvasúton vasárnap, a hűvösvölgyi végállomáson pedig színes programok várják a családokat. A rendezvényen a vonatok 40-50 percenként járnak, és nosztalgiavonat is közlekedik majd.

Legnépszerűbb cikkeink