Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Három napig nem oltanak

Létrehozva:

Három napra leáll az oltás az országban a jövő hétvégén. Pontos indokok nem, de a dátum miatt van, aki azt gyanítja, hogy az augusztus 20-i ünnepségekkel hozható összefüggésbe a leállás.„2021. augusztus 20-22 között az Országos Kórházi Főigazgatóság utasítására az oltások beadása országos szinten szünetel. Azon oltakozók részére, akik ezekre a dátumokra kaptak esetleg időpontot, soron kívüli időpontot biztosítunk a következő hétre” – közölte oldalán a Honvédkórház. A szünet okáról nem adtak tájékoztatást, a dátumok azonban arra utalnak, hogy összefüggés lehet a leállás és a hétvégi ünnepségsorozat között.

A közíróként is ismertté vált orvos, Kunetz Zsombor egyenesen oltásellenességgel vádolja a kormányt. „El kellene már döntenie a miniszterelnöknek, hogy a celebkedés – ideértve az összes foci–, vallási eseményt, na meg az elengedhetetlen tűzijátékot – a fontos, vagy az oltások beadása. Mert, amennyiben ez utóbbi a fontos, akkor bizony nem a háziorvosokat képzem át porszívóügynökké, hanem a sorosozó, homofób állami propagandagépezetet. És a legkevésbé sem állítok le oltóközpontokat, ha már ott kell beadni az oltásokat” – írta Facebook-oldalán.

Ahhoz pedig kétség sem fér, hogy az oltásra van igény, hiszen Lénárd Rita a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke szombaton arról számolt be a Telexnek, hogy az időpontfoglaló rendszer szerint a következő tíz napra „nincs a megadott keresési feltételeknek megfelelő időpont”, legalábbis Budapesten, mert a rendszer több vidéki városban tudott szabad időpontot adni.

A hírportál megkeresésére az Országos Kórházi Főigazgatóság azt a tájékoztatást adta, hogy folyamatosan hirdetik az új időpontokat, azonban sokan szeretnék felvenni a harmadik oltást. A kórházi főigazgatóság kommunikációs főosztálya az írta a Telexnek, hogy „a kórházak minden hét első felében legalább 2 hétre előre publikálják az új időpontokat”, érdemes előre megtervezni a harmadik oltás időpontját és „visszatérően nézni a meghirdetett időpontokat”.

168/telex/ph

(Kiemelt kép: BALÁZS ATTILA – MTI)

Legnépszerűbb cikkeink