Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vizsgálatot indít a MÁV

Létrehozva:

Belső vizsgálatot indít a MÁV elnök-vezérigazgatója a Nyugati pályaudvar karbantartását követő meghibásodások miatt.

A Nyugati pályaudvaron a szombaton befejezett egyhónapos karbantartást követően, vasárnap hajnal óta több váltóállítási, biztosítóberendezési hiba nehezíti a forgalomszervezést. Ilyen helyzetben is az utasok biztonsága a legfontosabb, ezért az ország egyik legforgalmasabb pályaudvarán csökkentett kapacitással tartják fenn a közlekedést, nem tudják fogadni és indítani az összes a vonatot – olvasható a vasúttársaság közleményében.

Megjegyezték, hogy a folyamatos megújulás és fejlődés útján haladó vasúttársaság számára az elvárt előnyök mellett vállalhatatlan következményekkel is járt a karbantartás. A MÁV elnök-vezérigazgatója azonnal belső vizsgálatot rendelt el a történtek tisztázása érdekében.

A vasúttársaság a Nyugati pályaudvart érintő vonalakon utazók elnézését kérte az átmeneti forgalmi fennakadások, késések miatt – írták, hozzátéve, és törekednek a menetrend szerinti közlekedés mielőbbi visszaállítására. Az utasok a vasúttársaság honlapján, a Mávinform Facebook oldalán és a MÁV applikáció segítségével találhatnak folyamatosan frissülő tájékoztatást a közlekedési változásokról.

Mint ismeretes, a Nyugati pályaudvarról induló és az oda érkező vonatok menetideje 10-30 perccel is megnövekedhetett a biztosítóberendezések meghibásodása miatt, ezért a ceglédi és a lajosmizsei vonalon egyes járatok rövidebb útvonalon közlekedtek, Kőbánya-Kispestről fordultak vissza, az esztergomi vonatok Angyalföldről indulnak és oda is érkeznek a Nyugati helyett. Hétfő délutántól már ismét a Nyugati pályaudvar volt az említett járatok végállomása, addig pedig gyors segítségként a Nyugati és Újpest központ között a 3-as metró járatain a BKK elfogadta a vasúti bérleteket és jegyeket.

A vasúttársaság korábban bejelentette, hogy vasárnap reggeltől a Nyugati pályaudvar a megszokotthoz képest kevesebb vonatot tud fogadni, mert a pályaudvaron több munkálatot nem fejezett be időre a kivitelező. A Mávinform még vasárnap este jelentette, hogy hétfő hajnalban helyreáll a menetrend a Nyugati pályaudvaron, ekkortól már nem kell korlátozásokra számítani a pályaudvar vasúti forgalmában, miután a vasárnapi közlekedést hátráltató műszaki hibákat elhárították. Ennek ellenére a rend valójában csak hétfő délutánra állt helyre, remélhetőleg végérvényesen. 

A pályaudvart érintő, ám nem a felújítással kapcsolatos menetrendi változás, hogy a két, a Nyugatit érintő vonal bizonyos szakaszain korlátozásokra kell számítani: a szegedi vonalon előre tervezett karbantartást végeznek, ezért Cegléd és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat július 29-ig, a veresegyházi vonalon pedig a július 13-i balesetben megrongált vasúti pálya helyreállítása miatt Rákospalota-Újpest és Fót között járnak pótlóbuszok július 31-ig.

mti/ph

Legnépszerűbb cikkeink