Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Gulyás üzent Karácsonynak: megépül a Diákváros

Létrehozva:

A DIÁKVÁROS LÁTVÁNYTERVE A FUDAN EGYETEM KAMPUSZA NÉLKÜL – FOTÓ: SNØHETTA ÉPÍTÉSZETI IRODA

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely kilátásba helyezte, hogy lemondja az atlétikai vb-t, ha nem épül meg a Diákváros.

Gulyás Gergely szerint a főváros első embere nyitott kapukat dönget: a Diákváros fontos kormányzati terv, mindenképpen megépül.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely azonban az ATV kérdésére azt mondta: „Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük. A Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, ezért nem értjük, hogy főpolgármester úr miért kíván terméketlen vitát folytatni a kormánnyal.”

A lap a tárcát azután kereste meg, hogy Karácsony Gergely az RTL Híradónak azt nyilatkozta, a főváros egyszerűen meg tudja akadályozni, hogy Budapesten rendezzék a 2023-ra tervezett atlétikai versenyt: „ír egy e-mailt az atlétikai Világszövetségnek, hogy nem kíván Budapest atlétikai világbajnokságot rendezni.”

Karácsony a múlt héten levelet is írt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszternek, és a leveléből kiderül, megdöbbenve értesült arról, hogy a kínai Fudan Hungary Egyetem kampuszának építésével kapcsolatban február 24-én a kormány arról döntött, hogy a beruházás a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink