Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vádat emel az ügyészség Donáth László evangélikus lelkész ellen

Létrehozva:

Fotó: 168 | Merész Márton

Aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt.

Vádat emelt az ügyészség Donáth László evangélikus lelkész ellen a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban történtek miatt – értesült a hvg.hu. A lelkészt az otthonban dolgozó egyik takarítónő jelentette fel.

A portál szerint a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség Donáth ellen aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség szerint a cselekményeket feljelentés, orvosi iratok, igazságügyi pszichológusszakértői vélemény és tanúvallomások is bizonyítják a cselekményeket. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

A korábbi MSZP-s országgyűlési képviselőt, aki jelenleg a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház lelkészeként dolgozik, az intézmény egy takarítónője jelentette fel. A nő szerint Donáth két kézzel fojtogatta őt, mivel takarítókocsiját egy szentkép előtt hagyta. A látlelet a sértett nyakán „halvány elmosódott bőrpírról” és „bevérzés gyanúról” számolt be. A takarítónő vallomása szerint Donáth korábban fogdosta őt, és szexuális ajánlatot is tett neki.

A hvg.hu-nak nyilatkozva a nő elmondta: a lelkész rajta kívül másokat is molesztált, de neki esze ágában sem volt ezzel a médiához fordulni; a TV2 kereste meg, majd dagasztotta botránnyá a történeteket.

Legnépszerűbb cikkeink