Magyarország

Rogán felesége az esküvő előtt lett földbirtokos bankhitelből

Published

on

Rogán Barbara nem kíván közszereplő lenni.

Öt százaléknyi sajátrésszel 1,6 milliárdos telekvásárlásba vágott bele családjával és két másik magánszeméllyel Rogán Antal új felesége, alig néhány héttel a miniszterrel kötött házassága előtt.

A hvg.hu szerint Obrusánszki Barbara 2020 novemberében nyolc településen összesen több mint ezer hektárnyi ingatlant – erdőt, szántót, rétet, legelőt és épületeket – vásárolt ötödmagával Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A  28 éves nő a szüleivel együtt több mint hatszáz, személyesen több mint kétszáz hektárnyi borsodi erdőre, mezőre, szántóra és egyéb mezőgazdasági földterületre tett szert.

Obrusánszkit már Rogán Barbarának hívják, ami a miniszter friss vagyonnyilatkozatából derült ki. A Blikk szerint decemberben tartottak titkos esküvőt. Rogán 13 év után 2018. novemberében novemberben vált el második feleségétől, Rogán-Gaál Cecíliától.

A lap szerint  a 2020. november 20-án kelt szerződésből kiderül, hogy az Obrusánszki család frissen vágott bele a gazdálkodásba: csak tavaly augusztusban jegyezték be őket a földműves-nyilvántartásba.

Az összesen 1,6 milliárd forintnyi vételárból mindössze 83,2 millió forintot kell előteremteniük, több mint másfél milliárd forintot az állami tulajdonú Budapest Banktól felvett termőföldvásárlási kölcsönből fedezik.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt közölte,

Rogán Antal új felesége nem kíván közszereplő lenni.

Bármilyen, a magánéletünkre vonatkozó információ jogosulatlan közlése esetén bírósághoz fognak fordulni – ígérték.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version