Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Toto Wolff szerint közel a megállapodás Lewis Hamiltonnal

Létrehozva:

Forrás: Cristiano Barni - Shutterstock

Azt viszont nem tartja valószerűnek, hogy három évre szóló megállapodást kössenek a brit versenyzővel.

Toto Wolff, a világbajnoki címvédő Forma-1-es Mercedes istálló vezetője szerint közel állnak ahhoz, hogy megállapodjanak a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltonnal a szerződéshosszabbításról.

A 49 éves csapatfőnök a német RTL televíziónak csütörtökön azt nyilatkozta, „bár a hamarosan kifejezés tágan értelmezhető, nem vagyunk messze a megegyezéstől.”

Toto Wolff szerint 

március közepéig, a Bahreinben sorra kerülő, első idei, hivatalos Forma-1-es tesztelésig szeretnék, ha „megszáradna a tinta a papíron.”

A 36 éves Hamilton tavaly utolérte a világbajnoki címek számában a legendás, hétszeres vb-győztes német Michael Schumachert, trófeáiból pedig hatot a Mercedesszel nyert. Toto Wolff szerint ugyanakkor valószerűtlen, hogy három évre szóló megállapodást kössenek a brit versenyzővel.

„Fontos személy, nemcsak a Forma-1-es csapatnak, hanem a Mercedesnek, mint márkának is, de sok minden változik, és ennek természetesen van jelentősége a tárgyalásaink szempontjából” – utalt a csapatfőnök arra, hogy 

2022-től szabálymódosítások és a költségcsökkentést célzó intézkedések lépnek majd életbe az autósport elitkategóriájában.

Hamilton 2013-ban, Schumacher helyére érkezett a Mercedeshez, a legutóbbi szerződése pedig két évre szólt.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink