Magyarország

Több mint száz egészségügyi dolgozót és szakorvost képeztek tovább Pécsett

Published

on

Pécsi Tudományegyetem

Több mint száz egészségügyi dolgozó és szakorvos vehetett részt továbbképzéseken az elmúlt három évben egy közel háromszázmillió forintos európai uniós program keretében a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásának köszönhetően az egyetem fenntartásában működő Klinikai Központ (KK) dolgozói állománya minőségében és mennyiségében is javult, továbbá csökkent a hiányszakmák aránya.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázat – amely a humán erőforrás javítását, és az egészségügyben dolgozó munkatársak motivációjának fokozását tűzte ki célul – 281 millió forintos támogatást biztosított, ennek köszönhetően 96 egészségügyi szakdolgozó és 25 szakorvos továbbképzése valósult meg a PTE-n – részletezték.

A közleményben Sebestyén Andort, a KK elnökét, a program szakmai vezetőjét idézték: a hiányszakmának minősülő munkakörök arányának csökkentése és az egészségügyi képesítéssel rendelkezők megoszlásának növelése céljából nyújtották be pályázatukat.

Az elnök kitért arra, hogy a pályázat segítségével a magasabb képzettséget szerző szakdolgozók ösztöndíjat is kaptak, valamint a megfelelő felkészülés érdekében munkaidő-kedvezményben is részesültek a képzés ideje alatt.

A projekt során az egészségügyi és orvostanhallgatóknak lehetőségük nyílt megismerni a betegellátás gyakorlati oldalát is, ők úgynevezett szimulációs oktatásokon vehettek részt.

Utóbbi kapcsán megjegyezték: a korábbi időszak pályázati forrásainak köszönhetően a PTE egészségügyi szimulációs laboratóriuma korszerűsödött, így a legmodernebb orvostechnológiai eszközökön tanulhatnak a leendő egészségügyi szakemberek a baranyai megyeszékhelyen.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version