Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Szent László kórház intenzív osztályának főnővére: “Így senki nem szeretne meghalni”

Létrehozva:

A főnővér koronavírus elleni oltásról és a járványról beszélt.

Pappné Huszár Erika, a Szent László és Szent István kórház Covid intenzív osztályának vezető ápolója a koronavírus elleni oltásról és a járványról beszélt a Blikknek. A betegségről azt mondta:

“Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne. Ha a kinti létben élő emberek látnák nap mint nap, hogy ezek a betegek hogyan halnak meg, küszködve a levegővétellel…

Gyakorlatilag megfulladnak, bár ez nagyon kemény szó. A kollégáimat is motiválja az oltásra, hogy nem így kell meghalni”.

Ennek ellenére a vezető ápoló sokáig úgy tervezte, hogy nem oltatja be magát. Elmondta, úgy látta nem kapott megfelelő tájékoztatást a vakcináról. Végül a családtagjai, beosztottjai iránt érzett felelősség miatt szánta rá magát. Januárban be is oltották.

“A második hullámban sokkal több betegünk volt, mint az elsőben, sokkal nagyobb volt a megterhelés, a kórház saját létszámából ezt nem is tudta megoldani. Rengeteg átvezényelt dolgozót kaptunk segítségül, de még így sem voltunk elegen, nagyon nagy feladat hárult ránk” – mondta a vezető ápoló.

Legnépszerűbb cikkeink