Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elhunyt Kriza Ákos, Miskolc volt polgármestere

Létrehozva:

Hosszan tartó betegség után, hétfő este 56 éves korában elhunyt Kriza Ákos, Miskolc korábbi fideszes polgármestere – közölte a politikus özvegye a család nevében.

“Kriza Ákosban a nemzeti-konzervatív oldal az egyik meghatározó alakját, politikusát veszítette el, aki nem csak kiváló orvos, intézményvezető és polgármester volt, de hűséges házastárs, két gyermek szerető édesapja, szüleiről gondoskodó gyermek, és igaz testvér is volt. Nyugodj békében!” – idézi László Zsuzsanna közleményét a Magyar Nemzet. A temetésről a család később ad tájékoztatást.
Kriza Ákos 1997-ben csatlakozott a Fideszhez, első politikai megbízatását akkor kapta, amikor a megyei választmányba bekerült. 2002-ben a megyei közgyűlés tagja lett, majd 2002–2006 között az egészségügyi bizottság elnöki tisztét látta el. A polgármesteri címért elsőként 2006-ban indult az önkormányzati választásokon, majd 2010-ben, amikor is a választásokat megnyerte. Kriza Ákos 2019 augusztus 19-én jelentette be, hogy egészségügyi okokból nem indul újra a 2019-es önkormányzati választáson.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink