Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Magyar kislány a világsiker küszöbén

Létrehozva:

Fotó: Art & Lens Photography

Balla Riana Emma még csak 9 éves, de a komolyzenei világ máris a lábai előtt hever. Első helyezett lett a Golden Classical Music Awardson, idén nyáron már a New York-i Carnage Hallban koncertezhet.

Balla Riana Emma édesanyja, Laura, a napokban – a koronavírus miatt e-mail-en keresztül – tudta meg, hogy kislányát a világ egyik legrangosabb komolyzenei díjával jutalmazták. A Pesti Hírlapnak Riana és édesanyja meséltek az elképesztő eredményeiről. Mint mondták, Riana még csak 3 éves volt, amikor beleszeretett az operett műfajába, de attól a pillanattól kezdve már soha nem akart más, mint énekelni és színészkedni.

„Csecsemő koromban kiderült, hogy tejérzékeny vagyok, sokat fájt a hasam, anyukám pedig népdalokat énekelt, míg szorosan magához ölelve nyugtatgatott. Ezért már 2 évesen ismertem a legtöbb magyar népdalt, imádtunk együtt énekelni, és amikor 3 évesen meghallottam a Szerelemhez nem kell szépség című operett darabot, tudtam, hogy nincs visszaút: a színpad lesz az életem” – mondta az elképesztően céltudatos Riana. Édesanyja, Laura, lapunknak azt is elmesélte: Magyarországon vegyes kritika fogadta Riana operett iránti érdeklődését, mert itthon ennyire kicsi gyerekeknek még nem tanítanak hangképzést. Ezért Riana úgy döntött, hogy szeretné magát megméretni külföldön is, benevezett hát a Golden Classical Music Awardsra. 

„Bár sokan mondták, hogy nem gyereknek való, én mégis úgy döntöttem, hogy magasra teszem a lécet, és a Csárdáskirálynőből Szilvia belépőjét énekeltem el” – mesélte Riana. A zsűri egyenesen imádta, meg is nyerte a versenyt: nyereménye többek között, hogy jövő nyáron felléphet a New York-i Carnage Hallban, ahol a legnagyobbak is lámpalázzal állnak a színpadra.

„Természetesen már most izgatottan várom, de előtte vár ránk egy hosszú repülőút, amitől kicsit jobban félek” – mondta megszeppenve Riana, aki filmes díjakat is bezsebelt már. „A Defekt című filmben nyújtott alakításomért a Los Angeles Film Awardson megkaptam a legjobb fiatal színésznőnek járó díjat, pedig nem is voltam nevezve. Illetve Floridában is, az American Golden IFF-en megkaptam a legjobb gyerekszínésznek járó elismerést.” Elképesztő tehetségére és különleges kisugárzására a hollywoodi színész, Luke Evans is felfigyelt, amikor Magyarországon forgatta az Alienist című sorozatot, amiben Riana is szerepet kapott. „A stáb finoman jelezte felénk, hogy ha látjuk is, nem szólíthatjuk le, mert nem szereti. Amikor végeztem a jelenetemmel, elmentem mellette, rá sem mertem nézni. Ő szólított meg, megdicsérte a ruhámat, és kért közös fotót is. Hatalmas élmény volt” – mesélte Riana. 

Sokan tűnődhetnek, hogy egy 9 éves lánynak miként jut minderre ereje és ideje. „Szoktak azzal támadni, hogy Rianának nincs gyerekkora, mert versenyeken, fellépéseken vesz részt. A lányom magántanuló, és szerencsére gyorsan tanul, így elég sok szabadideje marad. Ilyenkor ugyanolyan, mint bármelyik kortársa. Imád babázni és játszani. Ha akarnám, akkor sem tudnám megállítani, így inkább segítem. 6 évesen például a hajléktalanoknak énekelt, jótékonysági gyűjtést is szerveztünk már” – mondta az édesanya, akitől Riana vette át a szót. „Nekem ez nem munka, nagyon élvezem, és egyszer szeretném elérni az álmom, hogy nemzetközileg elismert színésznő legyek. Azért pedig sokat kell dolgozni.”  

Pósa Lilla

Legnépszerűbb cikkeink