Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Brutális bűncselekmény, gyerekei előtt erőszakoltak meg egy nőt az utcán

Létrehozva:

A 17 éves tettes részeg volt, a rendőröket az áldozat legnagyobb lánya hívta ki sokkos állapotban. Az operátor hallotta a sikoltozást.

A vádlott tavaly májusban részegen megtámadta a három kiskorú gyermekével hazafelé tartó, 33 éves ismerősét. A fiatalkorú hátulról a nő mögé került, kitépte a kezéből a maga mellett tolt kerékpárját, az azon lévő gyermekülésben ülő ötéves kisfiával együtt, majd azt felborította. Ezután a nőt az út melletti sötét, füves területre rángatta, leteperte, hogy közösüljön vele.  

A földön fekvő áldozat próbált ellenállni, és segítségért kiabált, míg megrémült gyermekei közül a két kisebbik elmenekült a közeli otthonuk irányába segítséget kérni, a legnagyobb, 11 éves lány pedig sokkos állapotban felhívta a központi segélyhívót. Az operátor így a háttérből hallotta a kiabálást is – írja a Dehír.

A vádlott ezt hallva elmenekült a helyszínről, de nem jutott messzire. A rendőrök néhány órán belül elfogták a vádlottat, aki azóta letartóztatását tölti a javítóintézetben.

Az eljárás során a vádlott a bűncselekmény elkövetését csak részben ismerte el, sőt kezdetben arra hivatkozott, hogy a szexuális kapcsolatot a sértett is akarta. Ám a bíróság a vádlott rokonai által többször is befolyásolni próbált sértettnek az eljárás során mindvégig következetes, egybehangzó vallomását fogadta el.

Ez alapján a bíróság a fiatalkorú vádlottat fenyegetéssel és erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 3 év 5 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte, és mellékbüntetésként 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet indokolása során Szilvási László, a tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a súlyos büntetést elsősorban a cselekmény elkövetésének – hasonló magatartásokhoz képest is – kirívóan durva, gátlástalan, útonállásszerű elkövetési módja indokolta, hiszen a vádlott ösztönszerű vágyainak kiélése során teljesen közömbös volt az iránt, hogy egy általa ismert családanyát három kiskorú gyermeke szeme láttára erőszakol meg a nyílt utcán. A cselekmény minősítését, a védő érvelésével szemben, azzal indokolta a bíróság, hogy bármilyen fenyegetéssel vagy erőszakkal megvalósított, a nemi vágy felkeltésére és kielégítésére irányuló szexuális cselekmény kimeríti a szexuális erőszak bűntettét, tehát az nem feltételezi szükségszerűen még a nemi szervek eredményes érintkezését sem.

A bíróság a vádlott enyhítő körülménynek szánt megbánását sem tekintette őszintének és meggyőzőnek, miután a róla készült javítóintézeti vélemény és jellemzés szerint még most is igyekszik cselekményét elbagatellizálni.

Bár a fiatalkorú büntetlen előéletű, azonban a cselekmény idején már büntetőeljárás hatálya alatt állt.

A bíróság ítélete nem jogerős, mivel azzal szemben a vádlott és védője részben téves jogi minősítés, részben enyhítés iránt fellebbezést jelentett be, míg azt az ügyész tudomásul vette. A vádlott a továbbiakban szabadlábon akart védekezni, de a másodfokú eljárásig is letartóztatásban marad.

Legnépszerűbb cikkeink