Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Enyhe éjszakák, nedves nappalok

Létrehozva:

De a szárazabb és hűvösebb levegő már kapuk alatt ólálkodik.

Európában kevés helyen süt hosszabb időn át a nap, ilyen terület az Ibériai-félsziget térsége. A kontinens legnagyobb részén egy hatalmas, több középpontú ciklonrendszer alakítja az időjárást. Légköri frontjai az Atlanti-óceántól Közép-Európán át Kelet-, Északkelet-Európa felé tartanak. Felhőzetükből sokfelé hull csapadék, általában eső esik, de a szárazföld északkeleti tájain, valamint a hegyvidékeken sok helyütt van havas eső, havazás. Több helyről jelentenek erős szelet.

A Kárpát-medence fölé eleinte nagy nedvességtartalmú, csütörtök délutántól nyugat felől szárazabb, néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik.

Idehaza szerdán borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, az Északi-középhegység csúcsain havas eső, havazás is előfordulhat. Csütörtökön jobbára erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, majd a Dunántúlon a délutáni óráktól egyre több helyen felszakadozik a felhőzet, és estétől foltokban köd képződhet. Nyugaton, északnyugaton nem valószínű csapadék, másutt még többfelé előfordul eső, zápor. A nagyobb mennyiségű csapadék a Tiszántúlon hullhat.

Északkeleten a hegyekben néhol havas eső, hó is lehet. Az északnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 3 és 9 fok között valószínű.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink