Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megjött a hó és az ónos eső

Létrehozva:

Havazás volt Budapesten és az ország több pontján, sok helyen ónos eső kísérte, ezért csúsznak az utak és járdák. Több baleset is történt Veszprém megyében vasárnap délután, a megyeszékhely térségében ónos eső nehezíti a közlekedést.

Csizmadiáné Kucsera Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-nek elmondta: a 8-as főúton Márkó térségében egy autó szalagkorlátnak ütközött, Hajmáskérnél négy gépkocsi ütközött össze, Veszprém és Várpalota között pedig több helyen árokba csúsztak járművek.

A 77-es úton Tótvázsonynál szintén árokba csúszott egy autó, a 710-es úton pedig Balatonkenese térségében ütközött két gépkocsi, az egyik felborult – mondta a szóvivő.

Veszprém térségében ónos eső nehezíti a közlekedést – közölte Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI érdeklődésére. Hozzátette: az ajkai és a veszprémi mérnökség járművei folyamatosan dolgoznak a térségben.

Pécsi Norbert tájékoztatása szerint további négy megyében – Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében – havazás miatt végez síkosságmentesítést a közútkezelő.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink