Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán az oltás megkezdéséről: A csata döntő fázisába léptünk

Létrehozva:

December 26-án érkezik az első adag oltóanyag, 27-én kezdenek el oltani. Még nem tudni, mikor kezdődhet a tömeges oltás.

„A csata döntő fázisába léptünk” – kommentálta a fejleményt Facebookon a miniszterelnök. Hozzátette, hogy az operatív törzs tanácskozásán még egyszer áttekintették és jóváhagyták az oltási tervet.

“Az első vakcinákból először az orvosok, az ápolók és a betegek életéért küzdő, intenzív osztályon dolgozók kapnak oltási lehetőséget” – mondta.

Elárulta, hogy a tömeges oltás kezdetének pontos időpontját még nem tudják, sem azt, hogy milyen vakcinával kezdik meg azt. A kormány mindenkivel egyeztet: nyugati, keleti, amerikai, európai, orosz, kínai és izraeli, engedélyeztetésre váró termékekről is tárgyal – tette hozzá.

A miniszterelnök ismét hangsúlyozta, hogy a tömeges oltás önkéntes és ingyenes lesz, egyúttal kérte, hogy aki be akarja oltatni magát, az regisztráljon a kormányzati weboldalon.

Az operatív törzs ülésén megnézték a vakcinaigazolás digitális verzióját is, amelyet a Belügyminisztérium fejlesztett ki. Ezzel a rendszerrel akarják számon tartani a kiadott oltási könyveket – fejtette ki Orbán Viktor. Azt is elmondta, hogy ez összhangban van a digitális útlevél létrehozására vonatkozó uniós törekvéssel.

„Ha összefogunk és vigyázunk egymásra, akkor vissza tudjuk szorítani a vírus terjedési sebességét, úgy, ahogy az egyszer már sikerült. Minden élet számít” – zárta szavait a miniszterelnök.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink