Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kövér visszadobta a DK Orbánnak feltett kérdését a leprásozó fideszes polgármester ügyében

Létrehozva:

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese szerint Kövér László házelnök átlátszó indokkal dobta vissza a szarvasi polgármester otromba kijelentésére vonatkozó kérdést.

Vadai közölte: Babák Mihály, Szarvas fideszes polgármestere még novemberben úgy nyilatkozott a városi televíziónak, hogy ha „valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást!”. A szerinte magyarok százezreit sértő, vállalhatatlan kijelentés miatt akkor írásbeli kérdést intézett a miniszterelnökhöz, amit Kövér László házelnök most azzal az „átlátszó indokkal” dobott vissza, hogy mivel az nem érint kormányzati hatáskört, így Orbán nem is köteles válaszolni rá – olvasható Vadai közleményében.

Azt írja: „A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjeként, felelős politikusként és magyar állampolgárként továbbra is úgy gondolom, hogy nem lehet polgármester az, aki ilyen kijelentéseket képes kiejteni a száján, miközben egy város vezetőjeként neki is segíteni kellene a fertőzötteknek, és vezetni a védekezést. Mi, európai magyarok megengedhetetlennek tartjuk az ilyen kirekesztő megjegyzéseket akárki részéről, nemhogy egy településvezetőtől!”

A DK-s képviselő továbbra is azt kérdezi Orbán Viktortól: szerinte megengedhető-e az, hogy Babák Mihály otromba és vállalhatatlan kijelentése után is Szarvas város polgármestere és a Fidesz tagja maradjon?

Legnépszerűbb cikkeink