Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megvált szlovák leánybankjától az OTP

Létrehozva:

Csütörtökön zárták a tranzakciót.

A KBC Csoport tulajdonába került az OTP Banka Slovensko részvényeinek 99,44%-a, adta hírül a 24.hu. A lap szerint azért adta el az OTP szlovák érdekeltségét, mert a bank két évtized alatt sem tudott optimális piaci részesedést szerezni az országban.

„Belépésünk a szlovák piacra mindig emlékezetes marad számunkra, mivel ez volt az első lépés azon az úton, amelyen haladva mostanra egy több mint 10 országból álló nemzetközi bankcsoporttá fejlődött az OTP Csoport. A tranzakció sikeres pénzügyi lezárását követően, stratégiánknak megfelelően továbbra is aktívan vizsgáljuk a régió lehetséges akvizíciós céljait, elsősorban azokban az országokban, ahol már jelen vagyunk” – írta az erről szóló közleményben Csányi Sándor.

Az OTP Banka Slovensko a ČSOB Bankkal, a KBC Bank szlovák leánybankjával fog egyesülni. A nevet egyelőre megtartják, hogy segítsék a munkatársak és az ügyfelek átállását. 

A vállalat egyébként 2002 óta van az OTP tulajdonában. A jelenlegi állás szerint 1,75%-os piaci részesedéssel rendelkeznek, és 58 fiók tartozik a hálózatukba.

Legnépszerűbb cikkeink