Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Két napig kabátban feküdtek a koronás betegek a szombathelyi kórházban

Létrehozva:

Mert nem volt fűtés. Az igazgató szerint semmiféle panasz nem volt a betegek részéről.

A hét elején jött az információ, hogy Szombathelyen a Markusovszky Kórház újonnan megnyitott Covid-osztályán napok óta nincs meleg víz, se fűtés – írja a nyugat.hu.

A kórházban a Covid-osztályon napok óta nincs meleg víz, és ma már fűtés sem. Anyum bent van, és ez most már kiborító. Tüdőgyulladásos betegek vannak bent, nem tudnak fürödni, és most már szétfagynak – írja a lap olvasója, aki arra is kitér, hogy ezt a részleget múlt hét végén nyitották meg a tüdőgyógyászat második emeletén.

„Már mindenfelé próbáltunk segítséget kérni, de a kórházban csak ide-oda kapcsolgatják a telefont.” A lap olvasója szerint édesanyja két napig a kabátján feküdt, mert nem volt párna, végül a családja vitt be neki egyet.

A nyugat.hu megkérdezte, valóban ez a helyzet áll-e fenn, a Markusovszky Kórház pedig reagált.

„Kórházunk azonnal intézkedett a Covid-részlegen felmerült műszaki probléma miatt, haladéktalanul kértük a külső szolgáltatót a hiba elhárítására. 2020. november 16-án a javítás megtörtént, azóta műszaki probléma nem volt” – írja válaszában dr. Káldy Zoltán.

„A kórtermekben minden beteg részére biztosítva van az ágynemű, beleértve a párnát is. Ellátási hiány vagy panasz az elmúlt időszakban nem fordult elő” – teszi hozzá az orvosigazgató.

Legnépszerűbb cikkeink