Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Rossi: Minden tünetem elmúlt

Létrehozva:

Lélektani fölénnyel várhatja a magyar csapat a szerbek elleni találkozót.

A magyar labdarúgó-válogatott koronavírusos szövetségi kapitánya, Marco Rossi mostanra tünetmentessé vált – írja az MTI.

„Sokkal jobban vagyok, szombat reggelre minden tünetem elmúlt” – mondta az olasz szakember, aki elárulta, otthonában a szintén megfertőződött feleségével együtt nézte csütörtökön az Izland ellen 2–1-re megnyert pótselejtezőt. A vasárnapi találkozóról kifejtette, sokkal könnyebb dolga lesz a játékosait motiválni a sikeres Eb-kvalifikáció után, mint szerb kollégájának, akinek csapata csütörtökön 11-esekkel elbukott az utolsó akadályban Skócia ellen.

„Váratlan a jó szereplésünk a Nemzetek Ligájában, mert mindhárom riválisunk kerete erősebb. A szerb együttest nagyon jó játékosok alkotják, de ha sikerül csapatként fellépnünk, akkor felvehetjük a versenyt velük” – mondta Rossi.

Rossi szerint az mindenképpen látványos, hogy hány pontot gyűjt a gárda és milyen erősségű csoportokban. Szerinte a világbajnoki ezüstérmes horvátok, az Európa-bajnoki elődöntős walesiek, továbbá az izlandiak, a törökök és a szerbek legyőzése nagy fegyvertény, mert mind az öt válogatott magasabban jegyzett, mint a magyar. Azt is megemlítette, hogy lezajlott egy generációváltás, a 2018-ban kihirdetett első és a mostani keret összetételében kétharmados az eltérés. Hozzátette: a mentális felkészültségben sokat lépett előre a válogatott, mert most már nyomás alatt is képes támadásba lendülni.

Kalmár Zsolt úgy vélte, ilyen siker után nem lesz nehéz felpörögni a szerbek elleni mérkőzésre, már csak azért sem, mert akár még a csoport első helye is elérhető lehet, így mindenképpen a győzelem a cél. „Mindenki egy hajóban evez, nagyszerű közösséget alkotunk” – mondta a DAC középpályása, aki megjegyezte, csütörtökön először játszott együtt Szoboszlaival, akivel ha összeszoknak, még jobb játékot is képesek lesznek nyújtani.

A magyar válogatott vasárnap 20.45-től a Puskás Arénában találkozik a szerb csapattal a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízióban. A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik.

Legnépszerűbb cikkeink