Kiemelt hírek

Már több mint hatezren vannak kórházban koronavírussal

Published

on

24 óra alatt 5162 új esetet találtak és 55 ember halt meg. 

Hétfő reggelre 5162 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírust, így 114 778 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 55, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2493 főre emelkedett, 26 161-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 86 134, jelenleg 6061 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 415-en vannak lélegeztetőgépen.

Mint a kormányzati tájékoztató portál közölte, a kormány az állampolgárok együttműködését kéri a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekben. Írják, hogy Magyarországon mindenkinek jut kórházi ágy, ellátás, lélegeztetőgép. Azért, hogy a növekvő koronavírusos eseteket a kórházak el tudják látni, a kormány  a halasztható műtétek felfüggesztéséről is döntött, de több lett a vírusos betegek számára fenntartott kórházi ágy.

Szombaton egyébként a mainál is több, 5318 új esetet találtak, de a hazai járványban még sosem haltak meg annyian egy nap alatt, összesen 107-en. Vasárnap 4673 új eset volt és 81 ember hunyt el.

Továbbra is tilos utcára menni éjfél és reggel 5 óra között. Kivéve, ha valaki a munkahelyére megy, vagy onnan jön, illetve egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal hagyja el lakóhelyét. Kötelező a maszkviselés az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a szociális és az egészségügyi intézményekben, vendéglátóhelyeken.

Az operatív törzs jelenleg 86 óvodában és 11 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 134 osztályban és 17 iskolában digitális oktatást.

 

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version