Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Öngyújtót keresett egy idegen nő lakásában

Létrehozva:

Nehezen hihető mesével állt elő a tolvaj.

A hetedik kerületi rendőrök tegnap éjfél után kaptak riasztást, hogy egy lakás nyitott ajtaján valaki besurrant. Az ott lakó nő motoszkálásra lett figyelmes, kiment az előszobába, ahol éppen egy idegen kotorászott a táskájában. A tulajdonos rászólt a kéretlen látogatóra, aki azzal magyarázta ottlétét, hogy csak tüzet szeretett volna kérni, majd üres kézzel távozott. A kapott személyleírás alapján a járőrök néhány háztömbnyire igazoltatták a férfit.

A 31 éves B. Győzőnél találtak egy bankkártyát, egy telefont és 42 ezer forintot. A rendőrök kérdéseire a férfi azt állította, hogy testvéréhez megy, akinek lakcímét viszont nem tudta. A bankkártyáról először azt mondta, hogy az övé, majd amikor közölték vele, hogy azon egy női név szerepel, már azt állította, hogy barátnőjéé. Az a név sem egyezett a kártyán szereplővel. A telefonról is azt mondta, hogy sajátja, de hívószámát már nem tudta megmondani.

A járőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség kísérlet miatt hallgatták ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Győzőt őrizetbe vették. Mivel a férfi a kijárási korlátozás szabályait is megszegte, emiatt is felelősségre vonják.

Legnépszerűbb cikkeink