Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Titokként kezelik, mennyiért utazott Szijjártó Péter a rendőrségi helikopterrel

Létrehozva:

Forrás: Szijjártó Péter hivatalos Facebook oldala

Az ORFK a Népszava közérdekű adatigénylésére  sem árulta el, hogy mennyibe kerültek a kormánytagoknak, közöttük a védett személynek számító Szijjártónak biztosított helikopteres utak.

A hatóság arra arra sem válaszolt, hogy a kormánytagok mikor, milyen útvonalakon használták a Készenléti Rendőrség gépeit; a Belügyminisztériumhoz hasonlóan arra hivatkoztak, hogy ezeket az adatokat nem ők kezelik, ami minimum meglepő, tekintve, hogy a rendőrség adta a helikoptert az utazásokhoz.

Ez azért is különös, mert tavaly decemberben éppen az ORFK adott részletes tájékoztatást Demeter Márta LMP-s képviselő adatigénylésére, melyben az ellenzéki politikus szintén Szijjártó Péter helikopteres útjairól érdeklődött. Akkor nem csak azt árulták el, hogy Szijjártó 2014 és 2019 ősze között 12 alkalommal használta útjaihoz a rendőrségi légi flottát, de felsorolták azt is, hogy a politikus melyik nap hova repült, és ki adott engedélyt az utazásra.

A külügyminiszter 2015-ben és 2017-ben csak egy-egy alkalommal ugrott el Szabadkára és Belgrádba, 2018. június 21–26. között viszont háromszor  repült így, ebből kétszer a távoli Miskolcra. Tavaly és idén viszont már Győrbe, Szekszárdra is egy rendőrségi helikopter bőrülésén érkezett Szijjártó, aki elmúlt hat évben legalább 19-szer vette igénybe a Készenléti Rendőrség légi fuvarjait.

Legnépszerűbb cikkeink