Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Emmi: Kásler Miklós bővítette az ellátásba bevont intézmények körét

Létrehozva:

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 6 vidéki kórházzal bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel.

A körülöttünk lévő országokban és Magyarországon is dinamikusan nő a fertőzések száma. Ezért a jövőben újabb hat vidéki kórház fogad Covid-betegeket: 

  • a váci Jávorszky Ödön Kórház, 
  • a ceglédi Toldy Ferenc Kórház,
  • az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, 
  • a hatvani Albert Schweitzer Kórház, 
  • a Bajai Szent Rókus Kórház 
  • és az Orosházi Kórház. 

Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékával kell felkészülniük a Covid-betegek ellátására.

Kásler Miklós arra utasította a Covid-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy október 30-ig, péntekig az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százaléka helyett annak 30 százalékát készítsék fel a Covid-igazolt és a Covid-gyanús betegek ellátására.

Az emberi erőforrások minisztere utasította az Országos Mentőszolgálat vezetőjét is, hogy ha az elsőhelyi felelősként kijelölt egészségügyi szolgáltató kapacitása telítődik, akkor a másodlagosan, illetve harmadlagosan kijelölt egészségügyi intézményekbe kell a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt Covid-fertőzött és Covid-gyanús betegeket beszállítani.

Budapesten és Pest megyében 3+1 kórház szerepel az elsődlegesen és 11 a másodlagosan kijelölt intézmények között.

Budapest és Pest megye területén kívül elsődlegesen összesen 12 kórházba, másodlagosan 6, harmadhelyi felelősként pedig 9 intézménybe kell szállítani a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt Covid-fertőzött, valamint a Covid-gyanús betegeket – olvasható az Emmi közleményében.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink