Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tovább tart az őszi szünet az SZFE-n

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland / Pesti Hírlap

Körlevélben küldte meg korábbi rektori utasításának módosítását a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja, Szarka Gábor és az egyik új rektorhelyettes, Novák Emil. Az egyetem dolgozóinak és oktatóinak küldött üzenet szerint az őszi szünetet meghosszabbítják:  október 16-tól november 1-ig tart az intézményben.

A körlevélben továbbá az áll, hogy 

  • a meghosszabbított szünet alatt a kollégiumi elhelyezés biztosított,
  • a munkavállalók home office-ban dolgoznak, bejárás indokolt esetben lehet, és csak – a felettes engedélyével,
  • a meghosszabbítás időszakában elvégzik az elmaradt fertőtlenítéseket, műszaki karbantartást.

A módosított utasítás, amit október 16-án kaptak meg az egyetem munkavállalói, még arról szólt, hogy előrébb hozzák az őszi szünetet az intézményben október 16–26. közé.

A kancellári akarat szerint a szünet lényege az lett volna, hogy az egyetem épületeit és kollégiumát mindenkinek, főleg a diákoknak el kellett volna hagynia. A hallgatók ezt megtagadták, és több terem kulcsát is magukhoz vették.

Így az elfoglalt termekben folytatni tudták az oktatást – az előrehozott őszi szünet ellenére is. Egy Telexnek nyilatkozó oktató szerint az elméleti órákat a járványhelyzet miatt online tartják, a gyakorlati órákat pedig az egyetem épületeiben. Bár továbbra se kapták meg a kulcsot azokhoz a termekhez, amelyeket nem sikerült pénteken elfoglalni, ez nem akadályozza az oktatást, van ugyanis elég terem a három épületben.

Legnépszerűbb cikkeink