Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Ököllel arcon ütötte, majd elvette a nő táskáját egy férfi Budapesten

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

A fővárosi nyomozók elfogták a rablás elkövetésével gyanúsítható két fiatalt és egy férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint a budapesti nő 2020. október 11-én az éjszakai órákban ment haza, amikor a lépcsőház kapujában egy ismeretlen férfi kitépte a kezéből a táskáját – a benne lévő személyes irataival és mobiltelefonjával – miközben egyszer ököllel arcon ütötte – írja a police.hu. A sértett a földre esett és rövid időre az eszméletét is elvesztette. A feltételezett elkövető a helyszínről elmenekült.

A kerületi rendőrök a helyszínen megtalálták a táska leszakadt fülét és a táskát is, de a mobiltelefon és a nő iratai nem voltak benne.

A nyomozók az erzsébetvárosi és a kispesti rendőrökkel együttműködve a kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a 16 éves M. V. A.-t és az is kiderült, hogy a rablásban a támadón kívül még két fiatal is részt vett. Amíg egyikük megtámadta a 42 éves nőt, másik két társa figyelt.

M. V. A.-t a rendőrök a VII. kerületi elfogták, és előállították, majd elrendelték a letartóztatását. A bűncselekményben résztvevő másik két fiatalt – a 17 éves Cs. Szimonettát és a 26 éves Sz. Márkot a fővárosi rendőrök elfogták Budapest XIII. és XXII. kerületében, őket a nyomozók bűnsegédként elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Legnépszerűbb cikkeink