Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szijjártó számon kérte Joe Bident korrupciógyanús ukrajnai ügyletei miatt

Létrehozva:

Válaszolja meg Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelölt az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal foglalkozik – mondta Szijjártó Péter Facebook-videójában.

Szijjártó felidézte, hogy Obama elnöksége alatt Biden alelnökként is elég sokat foglalkozott közép-európai kérdésekkel. Szerinte ebben az időszakban a közép-európai országok kioktatása, folyamatos támadása zajlott amerikai részről.

„Mi magyarok a saját bőrünkön éreztük mindezt” – fogalmazott.

„Az amerikai nagykövetség vezetői milyen önfeledt örömmel vettek részt azokon a budapesti tüntetéseken, amelyeket az ellenzék a kormánnyal szemben rendezett” – tette hozzá.

„Ez volt az az időszak, amikor a fia, hogyhogy nem az egyik fő ukrajnai energetikai vállalat egyik igazgatói pozícióját töltötte be” – mondta utalva az ekkor zajló korrupciógyanús ügyletekre az ukrán energetikai szektorban.

Szijjártó Péter szerint jó lenne, ha Joe Biden mielőtt újra Közép-Európával kezdene foglalkozni, megválaszolná, hogy a fia milyen szerepet játszott ezekben az ügyletekben.

A miniszter elmondta, arra is választ várnak, Joe Biden milyen módon vetette latba politikai befolyását a fia és a fia által vezetett vállalat nyereségessége érdekében; miért helyezett nyomást az ukrán kormányra és államra, hogy menesszék az ukrán főügyészt, milyen köze volt ennek a menesztésnek ahhoz, hogy teljesen elültek a Joe Biden fiának energetikai üzleteihez kötődő nyomozások.

(MTI)

Kép: Youtube / Benetti Yachts

Legnépszerűbb cikkeink